Why is My Amp Heading Into Defense Method When I Start off My Car? | Car Audio Q & A

View as Allyn goes as a result of some troubleshooting processes that you can try out when your amplifier is just not working effectively. He reveals how to use a multimeter to check the amplifier’s electrical power and ground to make certain the amplifier is in the working electrical power vary, as effectively as other means to check why your amplifier is just not operating appropriately.

Shop Car Amplifiers: http://bit.ly/1EyE6GS

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Sonic Electronix often strives to be the premiere on the internet browsing destination for motor vehicle electronics and other shopper electronics. Our slogan is “The X-Element When Shopping for Electronics” and it is our target to be just that. We are listed here to support you find methods and wonderful prices with out sacrificing provider.

Our Retailer:
http://www.sonicelectronix.com/

Our Fb:
https://www.fb.com/sonicelectronix

Our Twitter:

Our Instagram:
http://instagram.com/sonicelectronix

Categories: Car

Comments

  1. dee brown
    dee brown 22 July, 2016, 09:35

    hey do the big 3 really works

    Reply this comment
  2. Rose Tapuosi
    Rose Tapuosi 22 July, 2016, 09:35

    Hey guys thanks for the amazing videos helps out a lot i just have one question my amplifier is always on protection mode it goes red sometimes then green do you think you can help out please

    Reply this comment
  3. Josue Valadez
    Josue Valadez 22 July, 2016, 09:35

    My amp is new and it will go into protect when I plug in the rca cables n will randomly pop and try to bump but won't I checked all wiring and it's all good it was working for like 1 day then boom protect

    Reply this comment
  4. Daniel Maldonado
    Daniel Maldonado 22 July, 2016, 09:35

    i got a question. i have a jl audio 1200/1d monoblock amp my green power light stays one nd my protect light blinks every 5 to 10 seconds. i cant get it to work i unplugged everyting nd tried it again multiple times yet noting happens

    Reply this comment
  5. Daniel Maldonado
    Daniel Maldonado 22 July, 2016, 09:35

    i got a question. i have a jl audio 1200/1d monoblock amp my green power light stays one nd my protect light blinks every 5 to 10 seconds. i cant get it to work i unplugged everyting nd tried it again multiple times yet noting happens

    Reply this comment
  6. nick diaz
    nick diaz 22 July, 2016, 09:35

    i really hate today's technology everything is made so fucken cheap to last a year or 2 at the most then it's time to throw it away &spend money again my stupid radio is always in protect but i like the video very informative what happened to the good ol days with simplicity like graig radio's with 4 tracks i wish i still had that radio .

    Reply this comment
  7. Jason Zech
    Jason Zech 22 July, 2016, 09:35

    My friends amp kept going into protection because his capacitor was blown. He didnt realize it and had bought another amp. 

    Reply this comment
  8. scarface11385
    scarface11385 22 July, 2016, 09:35

    hey there mines dose that when i connect the RCA on the back of the amp than it plays for a second and goes to protection mode how do i fix?

    Reply this comment
  9. AutoVids
    AutoVids 22 July, 2016, 09:35

    My amp is going into protection mode, I think it was my speakers. I have a video, thanks for any advise.

    Reply this comment
  10. Robert Pearson
    Robert Pearson 22 July, 2016, 09:35

    My amp goes into protection after a few minutes of playing I got a SSL 5000 watt amp u will have to cut the car off an cut it back on then it will work again what makes that happen

    Reply this comment
  11. Chris
    Chris 22 July, 2016, 09:35

    I have a question I was driving home from school and my subs shut off I got home and got dressed for work and when I turned on the car they worked for like 2min. Then today they worked in the morning but shut off after a couple mins then came back on 10 min later for a couple seconds. What's wrong??? Thanks

    Reply this comment
  12. Nino Carter
    Nino Carter 22 July, 2016, 09:35

    HELP!!! I accidentally hooked up the ground to power and power to ground so I switched it and now it stay in protection mode and smokes alil. Is my amp fixable? it's a powerbass 3000.1

    Reply this comment
  13. Joe Robertson
    Joe Robertson 22 July, 2016, 09:35

    What if the amp protect stays on, even when the car is off completely?

    Reply this comment
  14. Rod Palm
    Rod Palm 22 July, 2016, 09:35

    Voltage drop during start up IMO.

    Reply this comment
  15. Syphon787G
    Syphon787G 22 July, 2016, 09:35

    connecting a LOC backwards can cause that to

    Reply this comment
  16. Milton Dearmon
    Milton Dearmon 22 July, 2016, 09:35

    How to get target voltage which is 37.41 with a dmm., when I try to get that voltage it stop at around 32 . Something any help would be appreciated thanks in advance

    Reply this comment
  17. Cazwhin Uniqukes
    Cazwhin Uniqukes 22 July, 2016, 09:35

    Awesome video, I have a similar question, my amp cuts out when the speakers are at a certain volume, that's right, understood its to protect the speakers, but does that mean when the amp cuts out, that's the loudest the speakers can go? if so, how does the amp determine how loud the speakers can go? because I had the speakers connected straight to the radio and it went louder, than via the amp

    Reply this comment
  18. hungrynapps
    hungrynapps 22 July, 2016, 09:35

    can my preamp be a problem?

    Reply this comment
  19. Jonathan Myers
    Jonathan Myers 22 July, 2016, 09:35

    I get 6v on amp when battery + and remote hooked up… if I remove remote wire I get 12v battery+ and and 12v remote. why do I get 7v only when I hook them both up to amp.

    Reply this comment
  20. Francisco Guardado
    Francisco Guardado 22 July, 2016, 09:35

    How do i know what wire my amps need

    Reply this comment
  21. Dee.p
    Dee.p 22 July, 2016, 09:35

    just bought a hifonics brutus6 1616.4 4ch. just running inside speakers. goes straight to protective mode.check wires,fuses, can find whats wrong.pls help

    Reply this comment
  22. Nod Campbell
    Nod Campbell 22 July, 2016, 09:35

    my amp goes in protection after about 2 minutes of bass, what's the deal

    Reply this comment
  23. Miguel
    Miguel 22 July, 2016, 09:35

    My amp turns off when I turn up the volume to 15 and when I turn it down it comes back on I and 2 12 cvr subs wired 2 ohms connected to a kicker 750.1 what can be the problem

    Reply this comment
  24. Wexellence
    Wexellence 22 July, 2016, 09:35

    man, i wish i can speak his language…..I'm sure my problem is very simple. i just have no idea what's going on, lmao.

    Reply this comment
  25. Ani JM
    Ani JM 22 July, 2016, 09:35

    i have a 1600 soundstream amp and after a while it comes to protection mode what can it be

    Reply this comment
  26. Rami Almograbi
    Rami Almograbi 22 July, 2016, 09:35

    hi when I put my speaker to amp the amp go to protection mood and the transistor his hot transistor name is a2151a I don't know what happened where is short circuit

    Reply this comment
  27. Buick Regal
    Buick Regal 22 July, 2016, 09:35

    A car's not going to have 14.4v when in ACC. It's gonna be 12.4—12.8

    Reply this comment
  28. mkIIIsupras
    mkIIIsupras 22 July, 2016, 09:35

    So I bought a stereo from a friend which was a prime 1000.1 amp and two jl w6v2's 12". Well I never did take the subs out the box to see how the voice coils were wired. Well The w6's are dual 4ohm and they were wired series which would equal 16 ohm final at the amp. My question is could that high of resistance kill my amp? Cause I was playing it for 2 hours straight and it went into protect and hasn't worked since.

    Reply this comment

Write a Comment

Leave a Reply